Tagliatelle Bolognese van de BBQ

Tagliatelle Bolognese van de BBQ

Tagliatelle Bolognese van de BBQ
Dit was echt zo lekker. We dachten eigenlijk dat het weinig smaak zou hebben, want weinig kruiden, geen knoflook, maar man wat een smaak. Het is niet het officiële recept van een echte ragu bolognese, maar hey de smaak lijkt er erg op!

Ingrediënten: 150 gram ontbijtspek, 1 flinke ui, 1 wortel, 250 gram mager rundvlees, 1 blikje tomatenpuree, scheutje droge witte wijn, rundvleesbouillon, scheutje melk, tagliatelle,

Aantal personen: 2

Verhit de barbecue naar 200 graden. Zet een dutch oven of een deep skillet op barbecue. Bak 150 gram fijngesneden ontbijtspek aan. Voeg 1 gesnipperde ui en 1 in kleine blokjes gesneden wortel toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg 250 gram fijngesneden mager rundvlees toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens een blikje tomatenpuree, een scheutje witte wijn en rundvleesbouillon (zoveel tot het onderstaat) toe. Roer goed door. Leg een deksel op de pan. Laat de barbecue langzaam afkoelen naar 100 graden. Laat het geheel een uur of twee of langer stoven. Voeg op het laatst een scheutje melk toe. Laat de saus indikken als dat nodig is. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de tagliatelle met de bolognesesaus. Eet smakelijk!

0
(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top