Italiaanse Stoofschotel uit de Dutch Oven

BBQ

Italiaanse Stoofschotel uit de Dutch Oven

Italiaanse Stoofschotel uit de Dutch Oven
Vandaag heeft Michel een Italiaanse stoofpot in de dutch oven op de barbecue gemaakt. In de vriezer hadden we nog een flinke riblap liggen en met al deze ingrediënten hadden we wel een volle dutch oven, maar dan wel met genoeg groente er in.

Ingrediënten: 1/2 eetlepel balsamico azijn, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel sambal, 4 teentjes knoflook, zout, peper, citroensap, 500 gram riblappen, 2 uien, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 eetlepels bloem, 1 blik tomaatblokjes, scheut rode wijn, 250 gram champignons, 1 courgette,

Aantal personen: 4

Maak een marinade van 5 eetlepels olie, 1/2 eetlepel balsamico azijn, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel sambal, 2 fijngehakte teentjes knoflook, zout, peper en een scheutje citroensap. Marineer hier in 500 gram in blokjes gesneden riblap. Laat dit zeker een paar uur marineren

Verhit de barbecue naar 150 graden. Doe in een dutch oven pan een scheutje olie en een beetje roomboter. Bak het gemarineerde rundvlees bruin. Schep het vlees uit de pan wanneer het bruin is. Bak in het achtergebleven vet 2 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Doe het vlees weer terug in de dutch oven. Voeg 2 eetlepels bloem toe en bak kort aan. Voeg 1 blik tomaatblokjes en een scheut rode wijn toe. Roer even door, doe de deksel op de pan en laat het geheel stoven op een iets lagere temperatuur.

Voeg na twee uur 250 gram in plakjes gesneden champignons en 1 in blokjes gesneden courgette toe. Roer door, voeg eventueel nog wat water toe wanneer het te droog is. Laat vervolgens nog eens 1 uur stoven. Serveer met een lekkere pasta. Eet smakelijk!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top