Courgettekoekjes van de BBQ

BBQ

Courgettekoekjes van de BBQ


Bij Grillfun zag ik een recept voor courgettekoekjes, dat leek me wel eens wat anders voor op de barbecue. Ik paste het recept iets aan, geen bosui maar een gewone ui en minder courgette. Michel haalde er ook flat iron steaks bij.

Ingrediënten: 1 flinke courgette, zout, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram geraspte kaas, 1 ei, 75 gram bloem, cayennepeper,

Aantal courgettekoekjes: +/_ 11

Rasp 1 courgette. Doe er wat zout bij, dat onttrekt vocht van de courgette. Laat een minuut of 10 staan. Giet het vocht af en knijp eventueel nog wat vocht van de courgette. Voeg 1 fijngesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 250 gram geraspte kaas en 1 ei toe. Roer even door. Voeg nog 75 gram bloem en wat cayennepeper toe. Roer goed door tot je geen klontjes bloem meer hebt.

Verhit de barbecue tot 200 graden. Leg de plancha er op. Bak in gedeeltes de courgettekoekjes, ongeveer 4 minuten aan elke kant. Lekker met de flat iron steak. Eet smakelijk!

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top