Char Siu van de BBQ

BBQ

Char Siu van de BBQ

Char Siu van de BBQ
Zelf char siu maken, toch eens proberen. Het Duitse YouTubekanaal BBQ aus Franken maakte dit recept ook met heel veel varkenshaas. Wij maakten het met wat minder vlees, precies genoeg voor twee. Beide vonden we het een bijzonder geslaagd bbq-gerecht.

Ingrediënten: 2 teentjes knoflook, stukje gember, 2 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 3 eetlepels hoisinsaus, 1 eetlepel oestersaus, 2 eetlepels sojasaus, 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder, 1 varkenshaas, 2 eetlepels honing, pitabroodjes, Oosterse rauwkostsalade (Jumbo),

Aantal personen: 2

Maak een avond van te voren een marinade van 2 fijngehakte teentjes knoflook, stukje fijngehakte gember, 2 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 3 eetlepels hoisinsaus, 1 eetlepel oestersaus, 2 eetlepels sojasaus en 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder. Doe hierin 1 varkenshaas, ongesneden. Schep de marinade goed om de varkenshaas heen. Zet het in een goed afgesloten bakje in de koelkast.

Verhit de barbecue naar 200 graden. Haal de varkenshaas uit de marinade. Bewaar de marinade. Doe een kerntemperatuurmeter in de varkenshaas. Leg de varkenshaas op de barbecue. Meng door de marinade nog 2 eetlepels honing. Hiermee ga je de varkenshaas om de 10 minuten lakken. Wanneer de varkenshaas een temperatuur heeft behaald van 60 graden dan mag het van de barbecue. Bak ondertussen een paar pitabroodjes op de barbecue. Snijd de varkenshaas in plakjes. Vul de pitabroodjes met de varkenshaas en Oosterse rauwkostsalade. Eventueel kan je er nog een saus bij doen, maar wij vonden dat niet nodig. Eet smakelijk!

0
(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top