Wikinger Topf – Vikingschotel

Wikinger Topf – Vikingschotel

Wikinger Topf – Vikingschotel
Wikinger topf, of in het Nederlands Vikingschotel. Ik heb het wel eens gemaakt, maar dan met een zakje uit een Duitse supermarkt. Heel toevallig zagen we deze week een Duitse YouTuber dit op de barbecue maken. Heel simpel, ik heb de ingrediënten opgeschreven en het in mijn stoofpan op het gasfornuis gemaakt. Het was eigenlijk verrassend lekker.

Ingrediënten: 1 pot bockworst (Jumbo), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 winterwortel, 200 gram doperwten (diepvries), 1 eetlepel bloem, 250 ml kookroom, water, peterselie, zout, peper,

Aantal personen: 2

Snijd de bockworsten in plakjes. Bak de bockworst aan in hete boter tot het bruin is. Schep het uit de pan en houdt het even apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht. Voeg 1 in blokjes gesneden winterwortel toe. Bak op laag vuur een 20 minuten mee tot de wortel zacht is. Voeg 200 gram doperwten toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 1 eetlepel bloem toe. Bak kort mee. Voeg 250 ml kookroom toe en zoveel water tot je de gewenste dikte saus hebt. Voeg de gebakken plakjes bockworst weer toe. Verwarm het even goed door. Breng op smaak met peterselie, zout en peper. Lekker met aardappelkroketjes. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top