Indisch Stoofvlees

Indisch Stoofvlees

Indisch Stoofvlees
Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kruidnagelpoeder, kaneel, nootmuskaat, 600 gram sucadelappen, 250 gram champignons, scheutje azijn, 1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel ketjap asin, water, 2 laurierblaadjes, 1 pot doperwten en worteltjes,

Aantal personen: 4

Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kruidnagelpoeder, kaneel en nootmuskaat op laag vuur tot de ui zacht is. Voeg 600 gram in blokjes gesneden sucadelappen toe en bak het bruin. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje azijn toe. Roer even door. Voeg 1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel ketjap asin toe. Leg het vlees terug in de pan.Voeg nog zoveel water toe tot alles onderstaat. Doe er 2 laurierblaadjes bij. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 2 1/2 uur pruttelen met de deksel op de pan. Voeg op het laatst 1 pot doperwten en worteltjes (uitgelekt) toe, laat dan de deksel van de pan zodat de saus kan indikken. Warm het geheel goed door. Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

0
(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top