Tortellini in Tomatensaus met Courgette en Gehakt

Tortellini in Tomatensaus met Courgette en Gehakt

Tortellini in Tomatensaus met Courgette en Gehakt
Lekker makkelijk, alles uit één pan! Ik gebruikte mijn stoofpan, lekker groot en in die pan kan je tenminste ook iets bakken.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, tijm, 200 gram gehakt, 1 courgette, Italiaanse kruiden, zout, 1 blikje tomatenpuree, 1/2 zakje tortellini, 500 ml gezeefde tomaat, water, cherrytomaatjes, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en wat tijm tot de ui zacht. Voeg 200 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden courgette toe. Bak tot de courgette zacht is. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en wat zout. Voeg een blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg 1/2 zakje tortellini, 500 ml gezeefde tomaat en zoveel water tot alles onder staat. Breng kort aan de kook. Zet de pan op laag vuur met de deksel er op. Laat het geheel zeker een half uurtje pruttelen. Voeg op het laatst een aantal gehalveerde tomaatjes toe. Laat dan ook de deksel van de pan zodat de saus kan indikken. Strooi er op je bord nog wat geraspte kaas over. Eet smakelijk!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top