Pizzarolletjes van de BBQ

Pizzarolletjes van de BBQ

Pizzarolletjes van de BBQ
Dit recept zagen we via de YouTube van het Duitse BBQ-culture, het leek ons leuk om dit ook te maken op de barbecue.

Ingrediënten: 250 ml crème fraîche, basilicum, Italiaanse kruiden met zout, oregano, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 300 gram gehakt, 1 theelepel gehaktkruiden, pizzadeeg, geraspte kaas,

Aantal pizzarolletjes: 8

Verwarm de barbecue naar 180 graden. Meng 250 ml crème fraîche met basilicum, Italiaanse kruiden (met zout), oregano, 1/2 fijngesneden ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook. Meng in een ander bakje 300 gram gehakt met 1 theelepel gehaktkruiden.

Rol het pizzadeeg uit. Verdeel het gehakt over dun over het pizzadeeg. Dit gaat het beste met de bolle kant van de lepel. Laat een randje vrij aan het eind. Verdeel de crème fraîchesaus over het gehakt. Strooi er vervolgens geraspte kaas over. Rol het pizzadeeg op richting het stukje deeg waar niets op is. Je duwt namelijk het beleg tijdens het rollen verder naar dat vrije randje.

Snijd de pizzarol in 8 stukjes. Leg de pizzarolletjes in skillets. Zet de skiklets op indirect vuur op de barbecue voor ongeveer 30 minuten. Strooi daarna nog wat geraspte kaas er over. Laat de kaas in 10 minuten smelten. Eet smakelijk!

0
(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top