Gehaktballen gevuld met Rendang

Gehaktballen gevuld met Rendang

Gehaktballen gevuld met Rendang
Gisteren hebben we expres wat rendang overgehouden. We hadden namelijk bedacht om gehaktballen gevuld met rendang te maken. Het gehakt hebben we niet gekruid met gehaktkruiden, maar een beetje op Indische wijze. Een beetje op gevoel allemaal. Handig is wel om de rendang eerst in te vriezen en daarna de gehaktballen te maken (dat hadden we dus niet gedaan). Dan kan je het gehakt namelijk beter om de rendang kneden. Invriezen van kliekjes rendang kan bijvoorbeeld in een bonbonvorm, dan heb je precies de goede hoeveelheid.

Ingredi├źnten: 500 gram rundergehakt, 1 theelepel sambal, seroendeng, knoflookpoeder, zout, 1 ei, paneermeel, kliekje rendang,

Aantal gehaktballen: 4

Meng 500 gram gehakt met 1 theelepel sambal, seroendeng, knoflookpoeder, zout, 1 ei en paneermeel. Maak er vier gehaktballen van. Maak een kuiltje in elke gehaktbal. Doe in het kuiltje een beetje rendang. Vouw het gehakt weer over de rendang heen. Laat de gehaktballen op een bord en laat de gehaktballen opstijven. Bak de gehaktballen in een braadpan rondom bruin. Zet daarna het vuur lager, doe een deksel op de pan en laat de ballen zo verder garen in een minuut of twintig. Eet smakelijk!

0
(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Gehaktballen gevuld met Rendang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top