Rendang met Rijst en Boontjes

Rendang met Rijst en Boontjes

Rendang met Rijst en Boontjes
Rendang, dat had ik wel zin in en met een regenachtige zaterdagmiddag in het vooruitzicht een prima iets om te maken. Van de rendang hebben we een klein beetje over gehouden, morgen maken we daar iets speciaals mee!

Ingrediƫnten: 1 ui, 4 teentjes knoflook, 2 theelepel sambal, een stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel serehpoeder, snufje kruidnagelpoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 500 gram sucadelap, 1 blik kokosmelk, 2 limoenbladen, 1 maggiblokje

Aantal personen: 2

Maak een boemboe van 1 ui, 4 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, een stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel seriepoeder, snufje kruidnagelpoeder en 1 eetlepel ketjap manis met een staafmixer of keukenmachine.

Bak de boemboe aan in hete olie. Voeg 500 gram in blokjes gesneden sucadelap toe. Bak tot het vlees bruin is. Voeg 1 blik kokosmelk toe. Breng het kort aan de kook. Voeg 2 limoenbladen en 1 verkruimeld maggiblokje toe aan het vlees. Zet de pan met de deksel er op op een laag vuurtje voor ongeveer 2 1/2 uur. Laat op het laatst de deksel van de pan zodat de saus goed kan indikken. Lekker met rijst en boontjes. Eet smakelijk!

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

One thought on “Rendang met Rijst en Boontjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top