Eenpansgerecht: Sperziebonen en Aardappeltjes in Pindasaus

Eenpansgerecht: Sperziebonen en Aardappeltjes in Pindasaus

Eenpansgerecht: Sperziebonen en Aardappeltjes in Pindasaus
Bij de Lidl hadden we deze week Surinaamse pindakaas meegenomen. Dat leek ons lekker voor de pindasaus. Het zou een iets pittige pindakaas zijn. Nou we vonden hem net iets te pittig. Kortom daar gaan we de volgende keer minder van gebruiken en meer gewone pindakaas. In ieder geval was dit een lekker makkelijk recept, zo met maar 1 pan op het vuur.

Ingredi├źnten: 1 ui, 200 gram krieltjes, 300 gram sperziebonen, 300 ml bouillon (van 1/2 groentebouillonblokje), 1 eetlepel Surinaamse pindakaas, 2 eetlepels pindakaas,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde ui in hete boter tot de ui glazig is. Voeg 200 gram krieltjes en 300 gram gebroken sperziebonen toe. Bak kort mee. Voeg 300 ml bouillon met 1 eetlepel Surinaamse pindakaas en 2 eetlepels pindakaas toe. Roer goed door. Breng kort aan de kook. Zet de pan op laag vuur en doe de deksel op de pan. Laat het geheel een minuut of 25 zachtjes pruttelen. Haal de deksel van de pan. Zet het vuur weer hoger en laat de saus iets indikken. Lekker met gefruite uitjes. Eet smakelijk!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top