Gehaktbal gevuld met Champignons en Spek van de BBQ

Gehaktbal gevuld met Champignons en Spek van de BBQ

Gehaktbal gevuld met Champignons en Spek van de BBQ
Op YouTube kwamen we een receptvideo voor een gehakttaartje tegen van the BBQ Bear. Ik had nog wat champignons en ontbijtspek over en gehakt in de vriezer. Kortom we gingen het een soort van namaken.

Ingrediënten: 1 ui, 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 100 gram champignons, 300 gram gehakt, 1 ei, gehaktkruiden, paneermeel, 2 babybells, barbecuesaus,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde ui met 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ontbijtspek bijna knapperig is. Voeg 100 gram fijngehakte champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Laat dit afkoelen. Meng ondertussen 300 gram gehakt met 1 ei, gehaktkruiden naar smaak en wat paneermeel. Verdeel het gehakt in tweeën en vorm er een soort van mandjes van. Zet dit in de koelkast, zodat het iets kan opstijven.

Verwarm de barbecue naar 200 graden met 1 deel indirect en 1 deel direct. Vul de gehaktmandjes met het champignonmengsel. Verdeel er plakjes babybel over. Zet de gehaktballen in gietijzeren bakjes. Smeer de gehaktballen in met een beetje barbecuesaus. Zet de gietijzerenbakjes op de barbecue voor ongeveer 35 minuten. Schuif regelmatig de bakjes van het directe naar het indirecte deel. Lekker met aardappelgratins. Eet smakelijk!

0
(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top