Gevulde Gehaktbal van de BBQ

BBQ

Gevulde Gehaktbal van de BBQ

Gevulde Gehaktbal van de BBQ
Wat de slager kan, kunnen wij ook dacht Michel. Zo maakten we zelf met ragout gevulde gehaktballen. Omdat we nog kipgehakt in de vriezer hadden liggen hebben we dat gebruikt. We hebben trouwens een heel blikje kipragout ingevroren in bolletjes. We kunnen dus nog veel meer gevulde ballen maken. Natuurlijk kan je op deze manier nog meer vullingen verzinnen voor je gehaktballen! Verder hebben we ook een gietijzeren wafelijzer voor op de barbecue. Die werd vandaag ook gelijk gebruikt. Heel simpel: gevuld met aardappelkroketjes.

Ingrediënten: kipragout, 500 gram kipgehakt, gehaktkruiden,

Aantal ballen: 4

Doe wat kipragout in een siliconen bonbonvorm. Zet de bonbonvorm even in de vriezer zodat de ragout hard wordt. Meng 500 gram kipgehakt met gehaktkruiden. Vorm er vier ballen van. Maak in elke bal een holletje. Doe daar een bolletje van het bevroren kipragout in. Vouw het gehakt weer goed om de kipragout. Zet de gevulde gehaktballen even in de koelkast zodat ze iets opstijven. Braad de gehaktballen eerst even aan in een koekenpan. Leg ze dan in een skillet. Zet de skillet op een voorverwarmde barbecue van 200 graden op indirect vuur voor ongeveer 35 tot 40 minuten.

Aardappelwafels
Vul een gietijzeren wafelijzer met ontdooide aardappelkroketjes. Doe het wafelijzer dicht. Leg het wafelijzer ongeveer 30 minuten op direct vuur op de barbecue van 200 graden. Eet smakelijk!

0
(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top