Rendang

Rendang

Rendang
Ingrediënten: 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 1/2 theelepel sambal, een stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, snufje kruidnagelpoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 500 gram riblappen, 1 blik kokosmelk, 1 Indisch laurierblad, 1 limoenblad, 1 stengel citroengras, 1 Maggiblokje

Aantal personen: 2

Maak een boemboe van 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 1/2 theelepel sambal, een stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, snufje kruidnagelpoeder en 1 eetlepel ketjap manis met een staafmixer of keukenmachine.

Bak de boemboe aan in hete olie. Voeg 500 gram in blokjes gesneden riblappen toe. Bak tot het bruin is. Voeg 1 blik kokosmelk toe. Breng het kort aan de kook. Kneus een stengel citroengras. Voeg het citroengras samen met 1 Indisch laurierblad, 1 limoenblad en 1 Maggiblokje toe aan het vlees. Zet de pan met de deksel er op op een laag vuurtje voor ongeveer 2 1/2 uur. Laat op het laatst de deksel van de pan zodat de saus goed kan indikken. Lekker met rijst en boontjes. Eet smakelijk.

0
(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top