Picanha van de Barbecue en Gevulde Tomaatjes

BBQ

Picanha van de Barbecue en Gevulde Tomaatjes

Picanha van de Barbecue
Picanha
Ingrediënten: 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel zeezout, 1/2 eetlepel suiker, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel koffiepoeder, 1/2 theelepel cacaopoeder, 1/2 theelepel gedroogde oregano, 1/4 theelepel komijnpoeder, mespuntje chilipoeder, 500 gram picanha

Maak een rub van 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel zeezout, 1/2 eetlepel suiker, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel koffiepoeder, 1/2 theelepel cacaopoeder, 1/2 theelepel gedroogde oregano, 1/4 theelepel komijnpoeder en mespuntje chilipoeder. Roer door elkaar. Snijd het vet in ruitjes van de picanha. Wrijf de picanha helemaal in met de rub. Laat even liggen en steek ondertussen de barbecue aan. Verhit de barbecue tot 120 a 130 graden. Doe een vleesthermometer in de picanha. Leg de picanha op de barbecue, indirect verhit. Laat de picanha tot een kerntemperatuur van 55 graden komen. Dit duurde bij ons ongeveer een kleine 45 minuten. Haal het vlees van de barbecue en laat het even rusten. Snijd de picanha tegendraads in plakjes. Serveer met een salade.

Gevulde Tomaat
De tomaatjes zijn uitgehold en daarna gevuld met een half Babybel kaasje en een beetje kruidenboter. De gevulde tomaatjes hebben in een skillet naast de picanha op de barbecue gestaan.

Eet smakelijk!

0
(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top