Nasi Keboeli met Kipsaté

Nasi Keboeli met Kipsaté

Nasi Keboeli met Kipsaté
In de vriezer had ik nog een bak rijst liggen. Daarom maakte ik vandaag weer eens nasi keboeli. Lekker makkelijk met zo’n bak gekookte rijst. Bij de slager had ik kipsaté gekocht en Michel maakte weer zijn pindasaus.

Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 125 gram ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, gekookte rijst, ketjap manis, sojasaus,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui bijna zacht is. Voeg 125 gram ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg als laatste de rijst toe. Bak op hoog vuur tot het gerecht warm is. Breng op smaak met een beetje ketjap manis en sojasaus. Erbij kipsaté van de slager met Michel’s pindasaus. Eet smakelijk!

0
(49 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top