Driegangenmenu van Malle Balle Veenendaal

Driegangenmenu van Malle Balle Veenendaal

Driegangenmenu van Malle Balle Veenendaal tomaten creme soep
Hier, bij Malle Balle, wilden we al een tijdje bestellen, maar het kwam er maar niet van. Het idee van een restaurant met gehaktballen sprak ons wel aan. Wat ze zelf aangeven op hun site: geen culinaire hoogstandjes maar gewoon goed Hollands eten met een moderne twist; een grote gevulde ambachtelijke gehaktbal met stamppot of salade. Maar wat stond er bij ons op het menu?

We begonnen allebei met een tomaten crèmesoep. Hier mee kan je weinig mis doen, gewoon een lekker soepje.

Driegangenmenu van Malle Balle Veenendaal opa's runderstoof bal zomerse stamppot met veldsla
Voor mijn menu had ik gekozen voor de Opa’s runderstoof bal, een rundergehaktbal gevuld met stoofvlees op basis van Hertog Jan Grand Prestige. Bij de bal koos ik voor een stampot, de zomerse stamppot van Hollandse veldsla met appel en walnoot.

Driegangenmenu van Malle Balle Veenendaal paddenstoel kip bal
Michel koos de paddenstoel kip bal, een gehaktbal gevuld met truffel en een vulling van Hollandse paddenstoelen. Als bijgerecht koos hij voor boerenfriet met mayonaise.

Uiteraard hebben we de ballen gedeeld. Prima Hollandse ballen!

Driegangenmenu van Malle Balle Veenendaal dessertbal hazelnootbal en cheesecake bal
Dan de dessertballen, we namen ze allebei, want we gaan de ballen toch delen. Zo hadden we de hazelnootbal van witte chocolade met hazelnootbavaorois met pistache en een soort karamelsaus. De andere bal was de cheesecakebal van rubychocolade gevuld met cranberrycheesecake en met een bessensausje.

Driegangenmenu van Malle Balle Veenendaal doorgesneden dessertbal hazelnootbal en cheesecake bal
Hierboven zie je de ballen nog eens doorgesneden. Ze zien er veel te lekker uit hè?

Inderdaad wat ze zelf aangeven hoef je geen culinair hoogstandje te verwachten, maar zeker wel een lekker Hollandse maaltijd. En dat was het zeker, lekker. Leuk om eens een stamppot te bestellen, zo’n stamppot met veldsla had ik eigenlijk nog nooit gemaakt maar ga ik zeker eens zelf proberen. De dessertballen waren ook erg lekker. Nu nog eens de derde dessertbal proberen die alleen in het restaurant verkrijgbaar is!

Malle Balle
Tuinstraat 14
3901 RB Veenendaal

1
(45 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top