Zelfgemaakte Frikandellen

Zelfgemaakte Frikandellen

Zelfgemaakte Frikandellen
Vandaag zijn we weer eens aan de gang gegaan met zelfgemaakte frikandellen. We hadden dit al wel eens vaker gedaan via dit recept en dit recept. Deze keer maakte we de frikandellen volgens recept van Eten van Nick. Heel duidelijk legde hij uit hoe je een frikandel maakt. De frikandellen waren in ieder geval heel stevig, alleen zou ik denk ik de volgende keer minder witte peper gebruiken, een halve eetlepel misschien en ook wat minder nootmuskaat. Het is wel leuk om nu precies te weten wat er in zat, speklapjes van de boer en kippendij van de poelier.

Ingrediënten: 1/2 theelepel zout, 2 eetlepels uienpoeder, 1 eetlepel witte peper, 1/2 eetlepel nootmuskaat, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1/2 eetlepel korianderpoeder, 300 gram kipfiletdijen, 200 gram speklappen, 40 gram paneermeel,

Aantal frikandellen: 6

Maak een kruidenmengsel van 1/2 theelepel zout, 2 eetlepels uienpoeder, 1/2 eetlepel nootmuskaat, 1 eetlepel knoflookpoeder en 1/2 eetlepel korianderpoeder. Snijd 300 gram kipfiletdijen en 200 gram speklappen in stukken. Doe dit in een keukenmachine. Doe de kruidenmengsel en 40 gram paneermeel erbij. Zet de keukenmachine aan en zorg dat je een glad geheel krijgt.

Maak rolletjes van het vlees. Wikkel dit strak in huishoudfolie. Leg de rolletjes in een bak met heet water voor ongeveer 15 minuten. Haal het uit het water en laat nog wat afkoelen.

Zet olie op het vuur, of zet de frituurpan aan. Doe wanneer de olie warm is de frikandellen in de olie voor ongeveer een minuut of vier. Laat de frikandellen uitlekken op wat keukenpapier.

Doe de frikandellen op een broodje met curry, mayonaise en uitjes erbij. Eet smakelijk!

0
(158 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top