Poké Bowl met Bavette

Poké Bowl met Bavette

Poké Bowl met Bavette
Omdat de sushibowl van vorige week zo lekker was heb ik het vandaag weer gemaakt. Deze keer met bavette, daar hadden we nog een dun stukje van in de vriezer liggen. De kewpie dressing (een dressing van geroosterde sesamzaadjes) maakte het helemaal af.

Ingrediënten: 50 gram sushirijst, 350 ml water, scheutje sojasaus, 1 bavette-schnitzel, komkommer, snoeptomaatjes, edamame boontjes uit blik, cocktail salade (Kuhne), bosuitjes, gefruite uitjes, kewpie dressing,

Aantal personen: 2

Doe de sushirijst in 350 ml koud water. Zet de pan op het vuur. Wanneer het kookt doe je deksel op de pan. Laat het 10 minuten zachtjes koken. Blijf er wel bij, want de deksel gaat snel klepperen. Doe een scheutje sojasaus bij de sushirijst. Laat de sushirijst nog even staan met de deksel op de pan.

Kruid een bavette-schnitzel met zout en peper. Bak de bavette-schnitzel in de grillpan tot je de gewenste gaarheid hebt (welldone, medium of rare). Snijd de bavette in reepjes.

Doe de sushirijst op een bord en doe er fijngesneden komkommer, gesneden snoeptomaatjes, edamame boontjes, cocktail salade en bavettereepjes bij. Strooi in ringen gesneden bosuitjes en gefruite uitjes erover en maak het af met kewpie dressing.

1
(32 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top