Rendang uit de Dutch Oven

BBQ

Rendang uit de Dutch Oven

Rendang uit de Dutch Oven
Het was vandaag eigenlijk best lekker weer op Hemelvaartsdag. Een dag om met een vest aan in de tuin te zitten en een boek te lezen. Ondertussen pruttelde op de barbecue in de Dutch oven een heerlijke rendang.

Ingrediënten: 500 gram magere riblappen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 stukje gember, 1 theelepel sambal, 1 theelepel laos, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 400 ml kokosmelk, 1 stengel citroengras, Indisch laurierblad, limoenblad, water,

Aantal personen: 2

Verhit de barbecue naar 150 graden. Zet de platesetter van de barbecue andersom in de barbecue. Zo past de Dutch oven past dan precies in de platesetter boven de kooltjes. Bak 500 gram in blokjes gesneden magere riblappen aan in hete boter. Voeg, wanneer de riblappen bruin zijn, 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 fijngehakt stukje gember toe. Bak even mee. Breng op smaak met 1 theelepel sambal, 1 theelepel laos, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel korianderpoeder en 1 theelepel komijnpoeder. Laat nog een minuut of 10 pruttelen. Voeg 400 ml kokosmelk toe samen met 1 gekneusde stengel citroengras, Indisch laurierblad en limoenblad. Laat het geheel met de deksel op de pan in 2 1/2 uur zachtjes pruttelen. Roer af en toe om en voeg wanneer nodig wat water toe. Haal op het eind het citroengras, laurierblad en limoenblad eruit. Lekker met rijst. Eet smakelijk!

1
(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top