Sushi Bowl

Sushi Bowl

Sushi Bowl
Het zag er zo lekker uit op de foto bij Lekker & Simpel. Alleen ging ik toch weer twijfelen, is de rijst wel lekker, zijn de boontjes niet te melig. Maar ja, eigenlijk zou ik het vorige week al hebben gegeten, dus ik had alles gewoon in huis. Zonde om het dus niet te maken. Al die twijfels werden weggenomen, allebei vonden we de sushi bowl super lekker. Voor herhaling vatbaar en dan misschien met andere makkelijke ingrediënten.

Ingrediënten: 250 gram sushirijst, 350 ml water, scheutje rijstazijn, 2 kipschnitzels, komkommer, edamame boontjes uit blik, gefruite uitjes, sojasaus,

Aantal personen: 2

Doe de sushirijst in 350 ml koud water. Zet de pan op het vuur. Wanneer het kookt doe je deksel op de pan. Laat het 10 minuten zachtjes koken. Blijf er wel bij, want de deksel gaat snel klepperen. Doe een scheutje rijstazijn bij de sushirijst. Laat de sushirijst nog even staan met de deksel op de pan.

Bak ondertussen 2 kipschnitzels in hete boter. Snijd de kipschnitzels in reepjes. Snijd de komkommer in blokjes.

Doe de sushirijst in een kom, doe er de komkommer en wat edamame boontjes bij. Leg de reepjes kipschnitzels erbij. Strooi wat gefruite uitjes over de sushirijst. Doe er naar eigen smaak wat sojasaus bij. Eet smakelijk!

0
(34 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

2 thoughts on “Sushi Bowl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top