Kip Tikka Tandoori Masala

Kip

Kip Tikka Tandoori Masala

Kip Tikka Tandoori Masala
Kip tikka massala heb ik al eens gemaakt in de oven, in de Airfryer en op de barbecue. Het is alleen ietsjes anders. In plaats van garam masala heb ik bij de marinade van de kip tandoori masala gebruikt. Stiekem nog veel lekkerder! Daarnaast had ik nog hangop yoghurt van de boer in de koelkast staan, dat is net zo dik als Griekse yoghurt. Kortom ook prima om de marinade en de saus te maken.

Kip Tikka
Ingrediënten: 80 ml hangop yoghurt, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel tandoori masala, 1 theelepel sambal, zout, 2 kipfilets, 2 eetlepels amandelschaafsel

Aantal personen: 3

Meng 80 ml hangop yoghurt met 3 fijngehakt teentjes knoflook, 1 eetlepel tandoori masala, 1 theelepel sambal en zout. Snij 2 kipfilets in blokjes en schep dit door de yoghurt marinade. Dek de schaal goed af en laat de kipfilet minstens 2 uur marineren. Bak 2 flinke eetlepels amandelschaafsel in hete boter. Voeg de gemarineerde kipfilet toe. Bak tot het gaar is.

Tikka Masala Saus
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom, 1 theelepel kaneel, 100 gram cherrytomaatjes, 1 blik tomaatblokjes, 125 ml kookroom, 3 eetlepels hangop yoghurt, basterdsuiker, zout,

Bak in hete olie of boter 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kardemom en 1 theelepel kaneel tot de ui zacht is. Voeg 100 gram in fijngesneden cherrytomaatjes toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 125 ml kookroom en 3 eetlepels hangop yoghurt toe. Laat de saus tot de helft indikken op laag vuur. Breng op smaak met wat basterdsuiker en wat zout.

Schep de saus door de kip door de saus en warm nog eenminuut of vijf door. Lekker met naanbrood. Eet smakelijk!

0
(37 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top