Uiensoep van de BBQ

Uiensoep van de BBQ

Uiensoep van de BBQ
Het liep vandaag even anders dan gepland, we hadden eigen gepland om Indonesisch te halen maar dat ging door onvoorziene oorzaak niet door. Zo konden we wel de nieuwe dutch oven gebruiken. We hadden nog uien en kippenbouillon in huis en zo stond er een lekker pannetje soep te pruttelen boven het vuur van de barbecue.

Ingrediënten: 3 flinke uien, 3 teentjes knoflook, tijm, kruidnagelpoeder, 1 potje kippenbouillon, 750 ml water, 1 laurierblaadje,

Aantal personen: 4

Verwarm de barbecue naar 150 graden. Zet de platesetter van de barbecue andersom in de barbecue. Zo past de Dutch oven past dan precies in de platesetter boven de kooltjes. Bak in hete boter 3 gesnipperde uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook, wat tijm en kruidnagelpoeder tot de uien glazig en goudkleurig beginnen te worden. Voeg 1 potje kippenbouillon, 750 ml water en 1 laurierblaadje toe. Roer even door en laat zachtjes koken boven het vuur van 150 graden. Serveer de uiensoep met toast met gesmolten kaas. Eet smakelijk!

Uiensoep van de BBQ

0
(42 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top