Kipgrillworst met Kaas van de BBQ

Kipgrillworst met Kaas van de BBQ

Kipgrillworst met Kaas van de BBQ
Dit recept had ik op het ’to-do’ barbecuelijstje van Michel gezet. Zelfgemaakte kipgrillworst leek me zo lekker en eigenlijk is het heel simpel. Je hebt ook maar een paar ingrediënten nodig. We zijn bezig gegaan met het recept van BBQ Junkie. Het kipgehakt hadden we vanochtend bij de poelier gehaald, de rest hadden we in huis. Echt een dingetje om te doen op een vrije dag.

Ingrediënten: 300 gram kipgehakt, geraspte kaas, bbq-rub,

Leg een stukje huishoudfolie op een snijplank. Verdeel het kipgehakt als een langwerpige lap op de huishoudfolie. Verdeel er geraspte kaas over. Vouw het gehakt goed om de geraspte kaas zodat het een worst wordt. Pak het stevig in in de huishoudfolie. Leg de worst even in de koelkast zodat het kan opstijven. Zet ondertussen een grote soeppan met water op. Breng het water aan de kook. Wanneer het water kookt zet je het vuur uit. Leg de worst ingepakt en wel in het water. Laat het zo zachtjes garen. Wij hebben het een uur of twee in het warme water laten liggen. Het water hebben we in die tijd niet opnieuw opgewarmd.

Kipgrillworst met Kaas van de BBQ
Haal de folie van de worst. Wrijf de worst in met een lekkere bbq-rub. Laat weer even liggen en steek ondertussen de barbecue aan. Verhit de barbecue naar zo’n 180 graden. Leg de kipgrillworst op de barbecue. Grill de barbecue rondom bruin. Wij hebben er zo’n 20 minuutjes over gedaan. Eet smakelijk!

0
(26 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top