Beenhammetje van de BBQ

BBQ

Beenhammetje van de BBQ

Beenhammetje van de BBQ
Een beenhammetje was één van de eerste dingen die Michel op zijn toen nieuwe barbecue ging maken, nog op de Weber to go. Inmiddels staat er al weer een paar maanden een grotere kamado-bbq. Het beenhammetje van toen was gewoon van de supermarkt, nu hadden we het bij slager Ariesen gehaald. Deze keer ook zelf gekruid. Een verschil en dat proef je.

Ingrediënten: 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 1 theelepel peper, 1 theelepel mosterdpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel zout, beenhammetje van 600 gram, 2 eetlepels grove mosterd, 2 eetlepels honing, 4 eetlepels sinaasappelsap,

Maak een rub van 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 1 eetlepel peper, 1 theelepel mosterdpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder en 1 theelepel keukenzout. Wrijf een beenhammetje van ongeveer 600 gram in met deze rub. Laat de beenham verpakt in huishoudfolie een paar uur rusten in de koelkast.

Verhit de barbecue naar een temperatuur van ongeveer 180 graden. Doe een kernthermometer in het beenhammetje. Leg het beenhammetje in een skillet en zet de skillet op de barbecue. Maak ondertussen een mengsel van 2 eetlepels grove mosterd, 2 eetlepels honing en 4 eetlepels sinaasappelsap. Wanneer het beenhammetje een half uur op de barbecue heeft gelegen smeer je het hammetje in met dit mengsel. Herhaal dit een paar keer tot de saus op is.

Het beenhammetje is gaar wanneer het een kerntemperatuur heeft bereikt van 65 graden. Laat het beenhammetje nog even rusten. Snijd in dunne plakjes. Lekker met frietjes uit de Airfryer en een salade. Eet smakelijk!

1
(26 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top