Nasi Keboeli met Char Siu van de BBQ

Nasi Keboeli met Char Siu van de BBQ

Nasi Keboeli met Char Siu
In de kast hadden we nog een zakje marinade voor char siu liggen, of eigen roasted red pork. In de vriezer nog een stuk buikspek, dus één + één werd vandaag nasi keboeli met char siu van de barbecue. Michel maakte de char siu, ik maakte de nasi keboeli. Uiteraard was het weer veel te veel, dus ergens deze week eten we dit nog een keer.

Ingrediënten: 500 gram buikspek, Lobomix roast red pork marinade, rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, 1 ei, ketjap manis, ketjap asin

Aantal personen: 3
Marineer 500 gram buikspek met Lobomix roast red pork marinade voor zeker een uur of drie. Verhit de barbecue naar 150 graden. Barbecue de buikspek indirect. De buikspek is gaar wanneer het een kerntemperatuur heeft van 70 graden.

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui bijna zacht is. Voeg 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg 1 geklutst ei toe. Bak mee tot de ei gestold is. Voeg als laatste de koude rijst toe. Bak op hoog vuur tot het gerecht warm is. Breng op smaak met een beetje ketjap manis en ketjap asin.

Serveer de rijst met dunne plakjes char siu.

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top