Bavette op een Plankje van de BBQ

BBQ

Bavette op een Plankje van de BBQ


Op Youtube zagen we een bbq-recept langskomen van BBQ als Rheinhessen: Flanksteak met frischer kräutermarinade. Bijna hadden we het gemaakt met koriander in plaats van peterselie, maar gelukkig zagen we op tijd wat het plantje was. Zeepsmaak, brrr… We hadden uiteraard weer veel te veel, maar dat is weer lekker voor morgen op ‘n broodje.

Ingrediënten: zonnebloemolie, 4 teentjes knoflook, 1 bakje platte peterselie (30 gram), 1 bavette (500 gram), zout, peper,

Maak een marinade van zonnebloemolie, 4 fijngehakte teentje en 30 gram peterselie. Wrijf met de marinade 1 bavette van ongeveer 500 gram in. Laat het minstens een uurtje marineren. Bestrooi met zout en peper.

Verhit de barbecue naar 150 graden. Maak eerst een ruitje op de bavette, door het aan elke kant even kort aan te bakken en een halve slag draaien tijdens het bakken. Leg vervolgens de bavette op een plankje. Leg dit op het indirecte gedeelte van de barbecue. Steek een kernthermometer in het vlees. Wanneer de bavette een kerntemperatuur heeft van 55 graden dan in de bavette klaar. Snijd de bavette in plakjes. Lekker met een salade en krieltjes. Eet smakelijk!

0
(18 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top