Pulled Pork van de BBQ

BBQ

Pulled Pork van de BBQ

Pulled Pork van de BBQ
Zou het dan pas morgen klaar zijn, of wordt het heel laat eten. De kerntemperatuurmeter liet ons een hele tijd in het ongewisse. Het blijkt dus dat op een gegeven moment de temperatuur een hele tijd niet omhoog gaat, heeft iets te maken met collageen. Doordat we de procureur hebben ingepakt nadat het al een tijdje op 65 graden bleef staan ging het toch een stukje rapper. We hadden de pulled pork dus gewoon als avondeten en niet als ontbijt. Uiteraard hadden we weer veel te veel, maar dat is straks mooi voor op een lunchbroodje.

Ingrediƫnten: 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel gedroogde oregano, zout, peper, 500 gram procureur, Heinz smokey tomatenketchup, ketjap manis, barbecuesaus,

Maak ’s ochtends de droge rub voor de pulled pork. Meng 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel gedroogde oregano, zout en peper met elkaar. Wrijf hier 500 gram procureur mee in. Laat dit een paar uur staan.

Zet de barbecue aan en verhit het naar 120 graden. Doe een kerntemperatuurmeter in de procureur en leg de procureur op de barbecue op indirect vuur. Maak ondertussen een lak van smokey tomatenketchup en ketjap manis. Lak hiermee elk uur de procureur mee in. Wanneer de procureur 65 graden is, en dat een tijdje blijft, pak het in in de aluminiumfolie. De procureur is klaar wanneer de kerntemperatuur 90 graden is. Haal de procureur van de barbecue en doe het in een grote ovenschaal. Haal het aluminiumfolie er voorzichtig af, laat de vleessappen in de ovenschaal. Trek het vlees vervolgens met twee vorken uit elkaar. Meng met de vleessappen.

Doe de pulled pork op een wit broodje met barbecuesaus. Serveer met coleslaw en gemengde groente. Eet smakelijk!

(55 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top