Sjasliek van de BBQ

BBQ

Sjasliek van de BBQ

Sjasliek van de BBQ
Van de week kwam Michel op het idee om in het weekend sjaslieks te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Bij Visser Vlees, vlees van dichtbij, hebben we vandaag vlees gehaald, vers van het mes. Het vlees hebben we geregen aan een firewire, dit is een staaldraad met een scherpe pin welke ik ooit in een ver verleden heb ik gekregen bij een culinair event. Komen de firewires nu toch eens van pas.

Ingrediënten: 300 gram varkenshaas, olie, knoflookpoeder, paprikapoeder, korianderpoeder, chilipoeder, plakjes ontbijtspek, 1/2 groene paprika, 1/2 rode paprika, 1 ui,

Aantal sjaslieks: 2

Steek de barbecue aan en stook het op naar een temperatuur van 200 graden. Snijd 300 gram varkenshaas in blokjes. Maak een marinade van olie, knoflookpoeder, paprikapoeder, korianderpoeder en chilipoeder (hoeveelheid naar eigen inzicht). Marineer hierin de varkenshaas. Omwikkel een paar blokjes varkenshaas met een plakje ontbijtspek. Snijd de paprika’s en ui in blokjes. Rijg stukjes ui, paprika en varkenshaas op een stokje. Leg de stokjes op de barbecue op direct vuur voor ongeveer 15 minuten. De sjaslieks hebben we gegeten met zelfgemaakte pindasaus van Michel. Eet smakelijk.

Pindasaus
Ingrediënten: 2 flinke eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus,

Smelt op laag vuur in een steelpan 2 flinke eetlepels pindakaas met 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus tot de pindakaas is gesmolten.

0
(36 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top