Chinees Stoofvlees

Chinees Stoofvlees

Chinees Stoofvlees
Heerlijk zo’n dag vrij, zo heb ik vandaag voor het eerst op afspraak geshopt. Van een koekenpan werd het handvat slecht, dus voordat het afbreekt een nieuwe moeten kopen. Best apart hoor om te shoppen op afspraak, maar wel lekker rustig. In ieder geval had ik vandaag ook genoeg tijd om stoofvlees te maken. Ik maakte deze Chinese stooflapjes. Geen idee wat er Chinees aan is, op de Chinese vijfkruidenpoeder na, maar het was wel lekker.

Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 stukje gember (2 cm), 2 theelepels sambal, 400 gram sukadelapjes, 250 gram kastanjechampignons, 325 gram geschrapte worteltjes, 200 gram krieltjes, 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder, 100 ml ketjap manis, 500 ml kippenbouillon,

Aantal personen: 4

Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 fijngehakt stukje gember en 2 theelepels sambal tot de ui zacht is. Voeg 400 gram in blokjes gesneden sukadelapjes toe. Bak tot het bruin is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons toe. Bak tot de champignons toe. Voeg 325 gram geschrapte worteltjes, 200 gram krieltjes en 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder. Roer even door. Voeg 150 ml ketjap manis en 500 ml kippenbouillon toe. Breng kort aan de kook. Zet vervolgens voor 2 uur met de deksel op de pan op laag vuur. Haal de deksel van de pan en laat de saus in drie kwartier indikken. Lekker met cassave chips. Eet smakelijk!

0
(37 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top