4-Gangen Paasmenu van Bite Veenendaal

4-Gangen Paasmenu van Bite Veenendaal

4-Gangen Paasmenu van Bite Veenendaal
Vandaag hebben we een take-away 4-gangen paasmenu bij Bite Veenendaal gehaald. Uiteraard hadden we dat al van te voren besteld en stipt vijf uur stond het ook klaar. Tussen de sneeuw- en hagelbuien door haalde Michel met de fiets het menu op. Het zat eigenlijk in een grote doos, maar dat past helaas niet in de fietstas. Gelukkig had Michel nog een tas waar alle losse doosjes precies in konden. Thuis konden we alles afmaken, 90% was al gedaan en 10% was nog een beetje afmaken.

We starten met het voorgerecht: steak tartaar. Dit was heel makkelijk. Voorzichtig op een bordje schuiven en de krokante kappertjes er langs strooien. Op de steak tartaar chili, een gel van cornichon en avocadocrème.

4-Gangen Paasmenu van Bite Veenendaal aspergesoep
Het tweede gerecht was in ons geval aspergesoep. Normaal hoorde bij het 4-gangen menu zeebaars als tussengerecht, maar wij hadden liever de aspergesoep. De aspergesoep hoefde alleen opgewarmd te worden in een pannetje. Daarna de bosui, groene asperge en zalm in een kommetje doen en de aspergesoep er overheen gieten.

4-Gangen Paasmenu van Bite Veenendaal speenvarken
Het hoofdgerecht was iets meer werk. Een aantal zakjes moesten in water opgewarmd worden en de speenvarken moest even in de oven. Daarna het bord assembleren, zo heel goed zijn we er niet in. Als het maar lekker is toch? Op het bord witte asperges met sjalotten-botersaus, aardappelmousseline met groene-mosterdkrokantjes en speenvarken met jus de veaux.

4-Gangen Paasmenu van Bite Veenendaal gevuld chocolade-ei
Het dessert ziet er wel gaaf uit hè? En dan heb je nog geeneens de binnenkant van het gevulde ei gezien, net een echt ei met een dooier van Veense advocaat. Op het bord een gevuld chocolade-ei met een vulling van mousse en Veens kaatje. Er naast frambozen met mango-coulis en merengue. Verder nog een bolletje hazelnootijs op een bedje van chocoladecrumble.

Zoals altijd was het precies genoeg, alles was schoon op! De smaken waren goed op elkaar afgestemd. Eigenlijk was het gewoon heel erg lekker.

Bite
Brouwersgracht 168
3901 TM Veenendaal

0
(37 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top