Lasagne van de BBQ

Lasagne van de BBQ

Lasagne van de BBQ
Vandaag had ik zin in lasagne. Ik maakte lekker veel. Twee eenpersoonsschaaltjes en een grotere ovenschaal die straks de diepvries in gaat om later in de Airfryer weer opgewarmd te worden. We hebben de lasagne gemaakt op de barbecue, maar het kan uiteraard net zo goed in de oven op 200 graden.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 500 gram gehakt, 400 gram fijne wokgroenten, 100 gram champignons, 1 klein potje wortels, 1 blik tomaatblokjes, 1 scheutje ketjap manis, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, peper, zout, nootmuskaat, geraspte kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 3

Verwarm de barbecue naar 200 graden. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 500 gram gehakt toe. Roerbak het gehakt even mee. Voeg 400 gram fijne wokgroenten, 100 gram gesneden champignons en 1 potje wortels toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes en een scheutje ketjap manis toe. Roerbak even mee. Laat de saus lekker lang pruttelen op laag vuur.

Smelt voor de bechamelsaus 50 gram boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Haal de pan van het vuur. Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, zout, peper en nootmuskaat en roer er 75 gram geraspte kaas door.

Doe in verschillende ovenschaaltjes een laagje van het gehakt-groenten mengsel en lasagnebladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laagje bechamelsaus. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten op indirect vuur op de barbecue. Eet smakelijk!

0
(37 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top