Shortribs van de BBQ

BBQ

Shortribs van de BBQ

Shortribs van de BBQ
Michel wilde een keer shortribs proberen, dat is de rundvlees tegenhanger van de spareribs. In veel YouTube video’s wordt dit gezien als een onderschat stukje vlees. Mwah, dat snap ik niet zo. Heel bijzonder vond ik de shortribs eigenlijk niet. Wil je meer over shortribs lezen, lees dan dit stukje van BBQ-helden.

Ingrediënten: 3 eetlepels peper, 1 eetlepel basterdsuiker, 1 eetlepel uienpoeder, 2 theelepels mosterdpoeder, 2 theelepels knoflookpoeder, 2 theelepels cayennepeper, shortribs, boter,

Maak een rub van 3 eetlepels peper, 1 eetlepel basterdsuiker, 1 eetlepel uienpoeder, 2 theelepels mosterdpoeder, 2 theelepels knoflookpoeder en 2 theelepels cayennepeper. Haal het vlies van de shortribs. Wrijf de shortribs in met de rub. Laat de rub minstens een uur intrekken.

Verwarm ondertussen de barbecue naar 110 graden. Doe een kernthermometer in een shortrib. Leg de shortribs indirect op de barbecue. Wanneer de shortribs een kerntemperatuur heeft van 70 graden, dit duurde bij ons ongeveer 2 uur, haal je de shortribs van de barbecue. Verwarm de barbecue naar ongeveer 150 graden. Pak ondertussen de shortribs in aluminiumfolie, doe er eerst wat kleine klontjes boter op. Vouw het aluminiumfolie dicht. Leg de shortribs weer op de barbecue. Gaar de shortribs verder naar een kerntemperatuur van 92 graden. Bij de shortribs aten we gebakken krieltjes en wokgroenten. Eet smakelijk!

0
(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top