Carpaccio Rollade van de BBQ

BBQ

Carpaccio Rollade van de BBQ

Carpaccio Rollade van de bbq Barbecue
In een kooktijdschrift zag ik een recept voor een carpaccio-rollade. Volgens dit recept moest het in de oven gemaakt worden, maar wat in de oven kan moet ook in op de barbecue kunnen. Bij BBQ-Proof vond ik het recept voor carpaccio rollade op de barbecue. Dit recept is voor een groot stuk bavette. Wij hebben 2 kleine stukjes bavette bij onze notenboer (die ook kalfsvlees verkoopt) meegenomen. Kortom dit zijn eenpersoons carpaccio rollades.

Ingrediënten: 2 eetlepels pijnboompitten, 2 bavettes (190 gram elk), truffelmayonaise, 2 zongedroogde tomaten, kaas, basilicum, zout, peper,

Aantal personen: 2

Verwarm de barbecue naar 180 graden. Rooster 2 eetlepels pijnboompitten in de Airfryer op 160 graden voor 3 minuten. Snijd 2 bavettes open of maak ze platter. Besmeer beide bavettes met truffelmayonaise en verdeel er fijngehakte zongedroogde tomaten, stukjes kaas, basilicum en geroosterde pijnboompitjes. Rol de bavettes dicht en knoop dicht met bindtouw. Bestrooi met zout en peper.

Doe in één van de opgerolde bavettes een kernthermometer. Leg de opgerolde bavettes of te wel de carpaccio rollade indirect op de barbecue. Draai de carpaccio rollades af en toe om. Wanneer de carpaccio rollade een kerntemperatuur heeft bereikt van ongeveer 52 graden is de carpaccio rollade klaar. Bij ons duurde het ongeveer een klein half uurtje. Lekker met gebakken krieltjes en wokgroenten van de barbecue. Eet smakelijk.

1
(44 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top