Honey Roasted Varkensfilet van de BBQ

BBQ

Honey Roasted Varkensfilet van de BBQ

Honey Roasted Varkensfilet van de BBQ
Dit weekend konden we niet naar de boer omdat de auto nog bij de garage was, de fietsen een beurt kregen en het heel hard waaide (we hadden namelijk nog wel twee fietsen, een met versnelling en de ander zonder versnelling en zelfs met een terugtraprem (das bijna retro)). Michel had daarom bij de Jumbo een stuk varkensfilet gehaald tijdens het boodschappen doen. Nou dan merk je wel dat we inmiddels verwend zijn. Dit was eigenlijk iets minder dan anders van de barbecue. Ach ja het kan verkeren.

Ingrediënten: honing, sinaasappelsap, tijm, olie, 500 gram varkensfilet aan een stuk, zout, peper,

Aantal personen: 2

Verwarm de barbecue naar ongeveer 170 graden. Maak ondertussen een mengsel van honing, sinaasappelsap, tijm en een beetje olie. Smeer 500 gram varkensfilet er mee in. Bestrooi met wat zout en peper.Doe een kerntemperatuurmeter in het vlees. Leg het vlees indirect op de barbecue. Draai het vlees regelmatig om. Smeer het vlees dan ook gelijk in met het honingmengsel. Wanneer de kern een temperatuur heeft van 66 graden is de varkensfilet klaar. Bij de varkensfilet aten we krieltjes en wokgroenten van de barbecue. Eet smakelijk!

(14 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top