Stoofpotje van de BBQ

BBQ

Stoofpotje van de BBQ

stoofpotje van de BBQ
Dit is eens wat anders, een stoofpotje maken op de barbecue. We hadden nog riblappen in de vriezer en we hebben een goede gietijzeren stoofpan. Michel ging daarom dus eens proberen om een stoofpot te maken. Dit experiment op de barbecue is weer heel goed gelukt.

Ingrediënten: 1 eetlepel cacaopoeder, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, zout, peper, 600 gram magere riblappen, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 courgette, 1 rode paprika, 100 gram ontbijtspek, peterselie, tijm, 1/2 bakje cherrytomaatjes, 1 runderbouillonblokje, water,

Aantal personen: 4

Maak een rub van 1 eetlepel cacaopoeder, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, een snuf zout en een snuf peper. Wrijf hiermee 600 gram magere riblappen mee in. Zet de barbecue aan en laat het op een temperatuur komen van 180 graden. Bak de riblappen 10 minuten aan elke kant. Laat vervolgens 30 minuten indirect verder garen.

Maak ondertussen op direct vuur het stoofpotje. Doe in een gietijzeren pan wat olie. Bak hierin 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui glazig is. Voeg 1 gesneden courgette en 1 gesneden rode paprika toe. Bak tot de groenten zacht zijn. Voeg 100 gram ontbijtspek, wat peterselie, wat tijm en 1/2 bakje cherrytomaten toe. Roer even goed door. Verkruimel er 1 runderbouillonblokje boven uit en vul het aan met water zodat alles onderstaat. Doe de riblappen in de stoofpan.

Zet de stoofpoot aan de indirecte kant van de barbecue. Ver warm de barbecue naar 200 graden. Laat de stoofpot zo’n 2 uur sudderen met de deksel op de pan. Haal de het laatste half uur de deksel van de pan zodat de saus kan inkoken. Haal de riblappen uit de pan en snijd in stukjes of trek het uit elkaar. Doe weer terug in de pan en roer even door. Serveer bijvoorbeeld met een aardappelgratin. Eet smakelijk!

0
(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top