Bier-uien

Bier-uien

Bier-uien
Michel had via een nieuwsbrief van BBQ Experience Center een recept gezien voor bbq-jars. Eigenlijk moet dat met een gietijzeren pan op de barbecue gemaakt worden, maar Michel heeft het gewoon op het gasfornuis gemaakt. Net zo makkelijk.

Ingrediënten: 3 uien (middelgroot), 2 teentjes knoflook, 1 flesje donker bier (Westmalle dubbel), 50 gram donkere basterdsuiker, peper, nootmuskaat, paprikapoeder,

Bak 3 gesnipperde uien met 2 fijngehakte teentjes knoflook. Voeg 50 gram donkere basterdsuiker, peper, nootmuskaat en paprikapoeder toe en roer goed door. Giet 1 flesje donker bier erbij. Kook dit in tot gewenste dikte. Doe de bier uien warm in een weckpot, zet de weckpot in de koelkast. Deze blijft ongeveer 18 dagen goed. Ook lekker bij rode kool!

0
(17 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top