Cola Kip van de Barbecue

BBQ

Cola Kip van de Barbecue

Cola Kip van de Barbecue
Soms kom je via YouTube allerlei dingen tegen. Dit maakte een Duitse barbecue-youtuber maar dan veel grootser qua stukken vlees en gebruik van spek. Uiteindelijk kwam het eigenlijk gewoon neer om dit recept.

Ingrediënten: 2 kipfilets, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 1 blikje Coca cola, ontbijtspek, barbecuesaus,

Aantal personen: 2

Doe 2 kipfilets met 1 gesneden ui, 2 gesneden teentjes knoflook en 1 blikje Coca cola in een ziplock zakje. Leg dit zakje in een bak. Laat de kipfilet zeker een nacht marineren in de koelkast. Steek de barbecue aan en verwarm het naar zo’n 200 graden. Omwikkel de kipfilets met ontbijtspek en bind vast met bindtouw. Wrijf de kipfilets in met barbecuesaus. Leg de kipfilets op de barbecue en bak ze eerst op het indirecte gedeelte en daarna nog even op het rechter gedeelte, de grillkant, om nog even goed aan te bakken. Eet smakelijk!

0
(81 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top