Chinese Tomatensoep

Chinese Tomatensoep

Chinese Tomatensoep
Op het Viva forum las ik van de week een hele discussie over hoe zoet of hoe zuur moet een Chinese tomatensoep zijn. Uiteraard zijn de meningen altijd verdeeld, maar er werden ook verschillende recepten gedeeld zoals deze. Mijn toevoeging is hier de taugé, dat vind ik weer goed bij Chinese tomatensoep passen. En ja, deze soep smaakte zoals een Chinese tomatensoep en is heel simpel te maken.

Ingrediënten: 1 kipfilet, 1 liter gezeefde tomaat (2 pakjes), 1 blokje kippenbouillon, 4 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel gembersaus (gembersiroop), 2 theelepels sambal, 100 gram taugé, 3 bosuien,

Aantal personen: 4

Kook 1 kipfilet gaar in kokend water. Haal de kipfilet uit het water. Giet 500 ml van het water in een maatbeker, giet de rest weg. Snijd de kipfilet in blokjes en houd even apart.

Doe in een pan 500 ml kookwater, 1 liter gezeefde tomaat en 1 verkruimeld bouillonblokje. Breng dit geheel aan de kook. Meng ondertussen 4 eetlepels donkere basterdsuiker met 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel gembersaus en 2 theelepels sambal. Doe dit mengsel voorzichtig in de soep samen met de blokjes kipfilet. Zet het vuur laag en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen. Voeg na een kwartier 100 gram taugé toe en laat nog een kwartier op laag vuur staan. Voeg op het laatst 3 in ringen gesneden bosuien toe. Warm kort mee. De Chinese tomatensoep is lekker met cassave kroepoek. Eet smakelijk!

0
(46 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top