Gevuld Gehaktbrood van de BBQ

BBQ

Gevuld Gehaktbrood van de BBQ

Gevuld Gehaktbrood van de BBQ
Ook deze zaterdag maakte Michel iets van de barbecue. Het werd een gehaktbrood. Bij BBQ geweld had hij een recept gezien voor een stuffed fatty, een gevuld gehaktbrood. De ingrediënten hebben we door de helft gedaan, want anders was het wel heel erg veel. Nu hebben we een gehaktbrood gemaakt voor ongeveer 4 personen.

Vulling
Ingrediënten vulling: 1 ui, 1 teentje knoflook 1/2 rode paprika, 100 gram champignons,

Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook to de ui zacht is. Voeg 1/2 gesneden rode paprika en 100 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Laat het geheel afkoelen.

Gehakt
Ingrediënten: 500 gram gehakt, 1 teentje knoflook, paprikapoeder, 5 druppels worcestershire saus, zout, paneermeel,

Meng het gehakt met 1 fijngehakt teentje knoflook, wat paprika, 5 druppels worcestershire saus, wat zout en paneermeel toe. Druk met je handen en met een deegroller op een snijplank het gehakt zo uit dat je een dunne, gelijkmatige plak krijgt. Doe er huishoudfolie over en leg het gehakt even in de koelkast.

Gevuld Gehaktbrood van de BBQ

Assemblage
Ingrediënten: 4 plakken cheddar cheese, geraspte kaas, barbecuesaus, 300 gram ontbijtspek (rechte plakjes)

Verdeel over het gehakt 4 plakken cheddar cheese. Laat de randen vrij. Verdeel de vulling er over. Strooi er geraspte kaas over en verdeel er wat barbecuesaus naar smaak over. Rol het gehakt goed op. Doe het nog even strak in de huishoudfolie. Maak ondertussen een matje van 300 gram plakjes ontbijtspek. Haal de folie van het gehaktbrood af en wikkel het ontbijtspekmatje om het gehaktbrood. Bind het gehaktbrood vast met bindtouw. Wikkel nog even in de huishoudfolie en leg nog even in de koelkast.

Rub
Ingrediënten: basterdsuiker, knoflookpoeder, paprikapoeder, uienpoeder,
Maak ondertussen een rub van basterdsuiker, knoflookpoeder, paprikapoeder en uienpoeder. Wrijf het gehaktbrood in met de rub.

Steek de barbecue aan en zorg dat het op 130 graden komt. Doe een kerntemperatuurmeter in het gehaktbrood. Leg het gehaktbrood op de plancha. Wanneer het gehaktbrood een kerntemperatuur van 73 graden heeft is het klaar. Ons gehaktbrood heeft ongeveer een uur op de barbecue gelegen. Draai het gehaktbrood wel af en toe om. Eet smakelijk!

0
(92 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Gevuld Gehaktbrood van de BBQ

  1. Ziet er lekker uit…
    Mag ik een tip geven? Indien mogelijk, doe er ook eventuele foto’s bij van het opbouwen van het gerecht. Een plaatje zegt meer dan duizend woorden.
    En de kerntemperatuur van het gehaktbrood… hoeveel graden moet het zijn?
    Voor de rest, lekker doorgaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top