Shoarma Loempia’s van de BBQ

Shoarma Loempia’s van de BBQ

Shoarma Loempia's van de BBQ
In de vriezer lagen nog twee open pakken loempiadeeg. Wat kan je daarmee doen? Loempia’s maken op natuurlijk, maar dan op de barbecue in plaats van in de frituurpan met hete olie. Michel vond een idee ergens op internet, alleen de verhoudingen waren wat vreemd, daar hebben we onze hele eigen draai aan gegeven.

Ingrediënten: 1 kleine ui, 1 prei, 1 geroosterde paprika (uit pot), 1 theelepel sambal, 250 gram rundergehakt, shoarmakruiden, loempiavellen, olie,

Aantal loempiaatjes: 12

Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngesneden prei, 1 fijngesneden paprika en 1 theelepel sambal tot de ui en prei zacht zijn. Voeg 250 gram rundergehakt en shoarmakruiden (naar eigen smaak toe). Bak het gehakt rul en bruin. Laat het gehakt goed afkoelen voordat je de loempiaatjes gaat vouwen. Ontdooi de loempiavellen. Leg op een loempiavel 2 eetlepels shoarmagehakt. Vouw en rol de loempiavel strak om het gehakt. Ga zo verder met de rest van de loempiavellen. Bestrijk de shoarmaloempia’s met olie. Verwarm de barbecue naar 200 graden. Leg de plancha 0- de indirecte manier op de barbecue.

0
(38 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top