Babi Pangang van de BBQ

BBQ

Babi Pangang van de BBQ

Babi Pangang van de BBQ
Vorige week hadden we bij de boerenslagerij Visser ook buikspek gehaald, dit hadden we in de vriezer gedaan en van de week bedacht Michel dat het wel lekker zou zijn voor saté of babi pangang. Het werd het laatste. Heel lang geleden heb ik ook al eens babi pangang gemaakt, maar dan van speklapjes en in de oven. Heel anders dus, maar we zijn wel van dat recept uitgegaan.

Babi Pangang
Ingrediënten: 500 gram buikspek, ketoembar, Chinese vijfkruidenpoeder, 100 ml ketjap manis, 200 ml olie, scheut citroensap, knoflookpoeder, zout, peper,

Snijd het vetlaagje van 500 gram buikspek kruislings in. Wrijf het buikspek in met ketoembar en Chinese vijfkruidenpoeder. Maak een marinade van 100 ml ketjap manis, 200 ml olie, een scheut citroensap, knoflookpoeder, zout en peper. Marineer hierin de de buikspek. Verwarm de barbecue rond de 120 graden. Steek in de buikspek een kerntemperatuurmeter. Leg de buikspek op de plancha. De buikspek is gaar wanneer een kerntermperatuur is bereikt van 76 graden. Haal de buikspek van de barbecue en laat het rusten onder aluminiumfolie. Stook de barbecue even op. Bak nog even de buikspek om en om zodat het een krokant korstje krijgt. Snijd de buikspek in plakjes.

Babi Pangang Saus

Ingrediënten: 200 ml tomatenketchup, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels azijn, 4 theelepels gemberpoeder, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel donkere basterdsuiker,

Meng 200 ml tomatenketchup, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels azijn, 4 theelepels gemberpoeder, 3 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel donkere basterdsuiker goed door elkaar. Verwarm de saus op laag vuur.

0
(60 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top