Pindasoep

Pindasoep

Pindasoep
IngrediĆ«nten: sesamolie, 1 kipfilet, 1 rode paprika, 1 zoete aardappel, 1 teentje knoflook, 1/2 bakje champignons, 1/2 eetlepel rode currypasta, 500 ml water, 1 kippenbouillonblokje, 4 flinke eetlepels pindakaas, 400 ml kokosmelk, sojasaus, pinda’s

Aantal personen: 3

Verhit sesamolie in een wok. Bak hierin 1 in blokjes gesneden kipfilet tot het bruin is. Schep de kipfilet uit de pan en zet even apart. Verhit opnieuw wat olie in de wok. Bak hierin 1 gesneden rode paprika, 1 in blokjes gesneden zoete aardappel en 1 flinke teen knoflook tot de paprika zacht is. Voeg 1/2 bakje in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1/2 eetlepel rode currypasta en een beetje water toe. Roer zodat de currypasta helemaal om de groenten is. Doe de kip terug in de pan. Voeg 500 ml water, 1 verkruimeld kippenbouillonblokje en 4 flinke eetlepels pindakaas toe. Roer tot de pindakaas is gesmolten. Voeg vervolgens 400 ml kokosmelk toe. Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep nog een klein kwartiertje zachtjes koken. Breng op smaak met een beetje sojasaus. Doe er op je bord nog pinda’s bij. Eet smakelijk!

0
(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top