Zelfgemaakte Pizza’s van de BBQ

Zelfgemaakte Pizza’s van de BBQ

Zelfgemaakte Pizza's van de BBQ
Met de nieuwe barbecue zijn er weer een heel legio aan andere mogelijkheden. Michel ging vandaag aan de slag met zijn pizzasteen en maakte pizza’s vanaf nul. Dus met zelfgemaakt deeg en zelfgemaakte saus. Voor een eerste keer waren de pizza’s heel goed gelukt.

Pizzadeeg
Ingrediënten: 1/2 zakje gist, 1/2 theelepel suiker, 150 ml lauwwarm water, 250 gram patentbloem, 1/2 theelepel zout, 2 eetlepels olie,

Roer 1/2 zakje gist, 1/2 theelepel suiker en 50 ml lauwwarm water doorelkaar. Roer in een andere kom 250 gram patentbloem en zout door elkaar. Maak een kuiltje in het midden. Giet het gistmengsel er in en roer dit door de bloem. Giet daarna 100 ml lauwwarm water en 2 eetlepels olie erbij. Kneed het deeg goed met je handen tot het niet meer plakt en elastisch begint te worden. Maak een bal van het deeg. Doe het deeg terug in de kom. Dek het af met een iets vochtige schone theedoek en laat 45 min rijzen op een warme plek in het huis. Rol er daarna pizza bodems van.

Zelfgemaakte Pizza's van de BBQ

Pizzasaus
Ingrediënten: 500 ml gezeefde tomaat, 2 teentjes knoflook, aantal blaadjes verse basilicum, gedroogde oregano, zout,

Meng 500 ml gezeefde tomaat met 2 uitgeperste teentjes knoflook, een aantal fijngehakte blaadjes basilicum, wat gedroogde oregano en wat zout.

Verwarm de barbecue op 250 graden en verwarm de pizzasteen voor, dit moet zeker een half uur duren.

Pizza bouwen
Beide pizza’s hebben eenzelfde basis, alleen de ene is met salami gemaakt en de andere met rauwe ham. Bestrijk de pizzabodems met de pizzasaus. Beleg met plakjes champignons, gesnipperde ui en stukjes mozzarella. Doe op de ene pizza salami en op de andere rauwe ham.

Bak de pizza’s in een paar minuten op de hete pizzasteen op de barbecue. Eet smakelijk!

1
(20 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top