Nasi Kornet met Vega Saté

Nasi Kornet met Vega Saté

Nasi Kornet met Vega Saté
Van deze nasi hebben we genoeg voor 4 personen. De helft gaat dus de vriezer in, handig voor een ‘ik heb geen zin om te koken dag’.

ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, 1/2 centimeter gember, 75 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 blikje corned beef, 1 prei, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel sojasaus,

Aantal personen: 4

Kook de rijst. Laat de rijst goed afkoelen. Maak een boemboe van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi en 1/2 centimeter gember. Bak 75 gram ontbijtspek in een beetje hete olie. Bak even kort. Voeg de boemboe toe en bak een minuut mee. Voeg vervolgens de inhoud van 1 blikje corner beef en 1 in ringen gesneden prei toe. Zorg dat je brei krijgt. Voeg 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel sojasaus toe. Schep goed om zodat alles goed gemengd is. Bak een minuut of vijf. Voeg de rijst toe. Bak het geheel al omscheppend ongeveer tien minuten. Lekker met vegetarische saté. Eet smakelijk.

0
(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top