Indisch Stoofvlees met Krieltjes

Indisch Stoofvlees met Krieltjes

Indisch Stoofvlees met Krieltjes
Inmiddels is dit gerecht zo afgeweken van het originele recept waar ik het ooit van heb gemaakt en nog steeds doe ik het elke keer net even anders. Zo deed ik er deze keer nootmuskaat en limoenblaadjes bij en bakte ik de sucadelappen in zijn geheel in plaats van in blokjes. Beetje veranderen mag dus wel!

Ingrediënten: 600 gram sucadelapen, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kruidnagelpoeder, kaneel, nootmuskaat, 150 gram champignons, scheutje azijn, 1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel ketjap asin, water, 2 limoenblaadjes, 1 pot doperwten en worteltjes,

Aantal personen: 4

Bak 2 sucadelappen (ongeveer 600 gram) bruin. Schep uit de pan en houd het vlees apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kruidnagelpoeder, kaneel en nootmuskaat op laag vuur tot de ui zacht is. Voeg 150 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje azijn toe. Roer even door. Voeg 1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel ketjap asin toe. Leg het vlees terug in de pan.Voeg nog zoveel water toe tot alles onderstaat. Doe er 2 limoenblaadjes bij. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 3 uur pruttelen met de deksel op de pan. Voeg op het laatst 1 pot doperwten en worteltjes (uitgelekt) toe, laat dan de deksel van de pan zodat de saus kan indikken. Trek het vlees uit elkaar. Warm het geheel goed door. Serveer met bijvoorbeeld krieltjes. Eet smakelijk!

0
(26 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top