Hartige Wafels met Spek en Banaan

Hartige Wafels met Spek en Banaan

Hartige Wafels met Spek en Banaan
Ooit heb ik zo’n beetje hetzelfde gerecht gegeten bij de Waldhoorn in Otterlo, heel lekker en best machtig. Vandaag maakten we het zelf en eigenlijk is dit best een feestelijk gerechtje zo.

Ingrediënten: 2 eieren, 225 gram tarwebloem, 35 gram maizena, 1 theelepel zout, 375 ml karnemelk, 60 ml olie, knoflookpoeder, gemberpoeder, 1 theelepel sambal, plakjes ontbijtspek, bananen, stroop

Aantal wafels: 12

Scheid 2 eieren. Houd de eidooiers apart. Mix de eiwitten met een beetje zout tot een stevig schuim. Maak een beslag van 225 gram tarwebloem, 35 gram maizena, 1 theelepel zout, 375 ml karnemelk, 60 ml olie en 2 eidooiers. Voeg knoflookpoeder, gemberpoeder en 1 theelepel sambal toe. Roer goed door. Spatel als laatste de eiwitten door het beslag. Zet een wafelijzer aan. Smeer de platen in met olie of boter. Bak de wafel bruin.

Bak de plakjes ontbijtspek knapperig. Snijd de bananen in plakjes. Bak de plakjes banaan even aan in een hete koekenpan. Beleg de wafels met de ontbijtspek en banaan. Schenk er een beetje stroop over (of strooi er poedersuiker over).

0
(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top