Lasagne van de Barbecue

Lasagne van de Barbecue

Lasagne van de Barbecue
Kan je een lasagne ook op de barbecue maken, natuurlijk als het in de oven kan dan kan het ook best op de barbecue dacht ik zo. Michel wilde dat uiteraard wel uitproberen. Ik maakte gewoon mijn oude, vertrouwde lasagne (maar dan met vegetarisch vlees) op het vuur zoals altijd, alleen het laatste deel ging niet met de oven maar met de barbecue. Zo kregen we wel een soort lasagne al forno.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 1 theelepel sambal, 1 bakje vegetarisch spek, 1 bakje vegetarisch gehakt, 100 gram champignons, 1 klein potje wortels, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes, 1 scheutje ketjap manis, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, peper, zout, nootmuskaat, geraspte kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 3

Verwarm de barbecue naar 200 graden. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, wat tijm, 1 theelepel sambal, 1 bakje vegetarisch spek tot de ui zacht is. Voeg 1 bakje vegetarisch gehakt toe. Roerbak het vegetarisch gehakt even mee. Voeg 150 gram gesneden champignons en 1 potje wortels toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes en een scheutje ketjap manis toe. Roerbak even mee. Laat de saus, terwijl je de bechamelsaus maakt, even pruttelen op laag vuur.

Smelt 50 gram boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Haal de pan van het vuur. Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, zout, peper en nootmuskaat.

Doe in een aluminium ovenschaal een laagje van het gehakt-groenten mengsel en lasagnebladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laagje bechamelsaus. Strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten op indirect vuur op de barbecue. Eet smakelijk!

(37 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top