Beef Pie van de BBQ

Beef Pie van de BBQ

Beef Pie van de BBQ
Deze beef pies stonden ook hoog op het BBQ-lijstje van Michel. Daarom stond ik zaterdag al vroeg in de keuken om eerst een grote pan stoofvlees te maken. Het stoofvlees is ook voldoende voor 2 dagen. We hebben de beef pies zaterdag ook al op de barbecue gedaan, zodat we ze vandaag alleen nog maar hoefden op te warmen. Een makkelijke maaltijd op zondag dus.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 600 gram sucadelapjes, 1 winterwortel, tijm, kaneel, kruidnagelpoeder, 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 ml witte wijn, rundvleesbouillon, 250 gram champignons, 2 boterhammen, 1 rol hartig taartdeeg,

Aantal personen: 4

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 in schijfjes gesneden winterwortel en wat tijm, kaneel en kruidnagelpoeder tot de ui zacht is. Voeg 600 gram blokjes sucadelapjes toe en bak het even mee. Voeg 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek toe. Blus met een scheut witte wijn. Laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens zoveel runderbouillon toe tot het geheel onder staat. Breng het kort aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur zachtjes pruttelen voor ongeveer 2 uur. Voeg 250 gram gesneden champignons toe. Laat de deksel van de pan en laat nog een half uur pruttelen zodat de saus kan indikken. Dikt de saus niet in, voeg dan 2 boterhammen zonder korstjes toe. Laat het stoofvlees afkoelen.

Verhit de barbecue naar 200 graden. Smeer 2 gietijzeren ovenschaaltjes in met olie. Bekleed het deeg met hartig taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Vul de ovenschaaltjes met het stoofvlees. Dek het stoofvlees af met hartig taartdeeg. Vouw de randjes goed dicht. Maak een gaatje in het midden zodat stoom kan ontsnappen. Zet de ovenschaaltjes op de barbecue voor ongeveer 25 tot 30 minuten. Eet smakelijk!

0
(34 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top