Flammkuchen van de BBQ

Flammkuchen van de BBQ

Flammkuchen van de BBQ
Het maken van flammkuchen stond ook op het bbq-lijstje van Michel. Toevallig had ik tijdens het boodschappen doen een rol flammkuchen deeg gezien, watt een tijdje uit het assortiment was bij Jumbo. Dat had ik al meegenomen. Alleen wat er op? Ik wilde graag een flammkuchen met prei en gedroogde worst, dat herinnerde me aan een vakantie in Heimbach Duitsland waar we in een burcht flammkuchen hadden gegeten. Ik was alleen de spek op deze flammkuch vergeten in mijn herinnering. Het andere deel van het flammkuchen deeg werd meer traditionee met ui en spek.

Ingrediënten: 200 ml crème fraîche, zout, peper, ui, ontbijtspek, kaas, prei, gedroogde worst, 1 rol flammkuchen-deeg van Tante Fanny,

Aantal personen: 2

Steek de barbecue aan en verhit hem tot zeker 200 graden, liefst nog hoger. Leg op de barbecue een plancha-plaat (of een pizzasteen). Meng ondertussen 200 ml crème fraîche met wat peper en zout. Snijd de ui, prei, gedroogde worst en het ontbijtspek. Schaaf de kaas in een paar plakjes. Rol het flammkuchen-deeg uit. Snijd het deeg zo dat het op de plancha past. Besmeer elk stukje deeg met een laagje crème fraîche. Verdeel over de helft van het aantal stukjes deeg de ui, ontbijtspek en kaas. Verdeel over de rest de prei en gedroogde worst. Leg de flammkuchen op de plancha. Houd de flammkuchen goed in de gaten, het hoeft maar een minuut of 5 op de barbecue. Zorg wel dat je een handige schep hebt om de flammkuchen op en van de barbecue af te halen. Eet smakelijk!

0
(147 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top